Vutters

img_3415
De ‘vutters’ zijn onmisbaar en houden de club op alle gebieden draaiende. Dit is een groep van ongeveer 10 vrijwilligers, met een gemiddelde leeftijd van 70 jaar, die de handen uit de mouwen steken. Door hun tomeloze inzet ligt de voetbal accommodatie er fantastisch bij.

Na een gezamenlijk kopje koffie gaan de vutters iedere maandagmiddag en vrijdagmorgen aan de slag met onderhoud aan de velden, de vlaggenmasten, snoeien en maaien en reparatiewerk aan gebouwen en verlichting. Gemiddeld werken zij per week zo’n 6 uur bij de club, maar als het seizoen er om vraagt zijn zij ook bereid op zaterdagen extra werk te verrichten.

Bij diverse activiteiten zorgen de vutters dat de materialen klaar staan en ze ondersteunen de jaarlijkse sportdagen voor de jeugd. Kortom, de vutters vormen al ruim 20 jaar de harde kern van V.V. Zelhem!

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst op 5 januari jl zijn onze vutters door wethouder Antoon Peppelman gehuldigd tot Vrijwilliger van het jaar 2016. Een onafhankelijke jury boog zich over de inzendingen, selecteerde de genomineerden en koos de winnaar.

En daar bleef het niet bij…. Daarnaast was er ook dit jaar weer een publieksprijs te vergeven. Via de facebook pagina van de gemeente konden inwoners laten weten wie volgens hen de titel ‘Vrijwilliger van het jaar 2016’ verdiende. De Vutters van V.V. Zelhem kregen de meeste vind-ik-leuks en zij ontvingen, naast de titel, dus ook de publieksprijs. De prijs is een bronzen haasje van kunstenares Martine van Zwieten uit Hengelo (Gld).

Beide prijzen leveren mooie bijdrage van € 500,= op. De vutters zullen deze bijdrage gaan gebruiken voor aanvulling van het gereedschap. Hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere titel die jullie het hele jaar mogen dragen!

Lijkt het u ook leuk om dit team van enthousiastelingen te komen helpen, dat kan! Graag zelfs. Neem contact op met Toon Kuiperij of kom maandagmiddag even vrijblijvend voorbij voor een praatje en een kop koffie.