Nieuwsupdate rondom Corona

Jeugd ZZC hervat trainingen per 6 mei 202
6 mei 2020

Nieuwsupdate rondom Corona

Beste leden, ouders en verzorgers,

COVID-19 houdt ons nu al enige tijd in de ban. Het is daarom ook een mooi lichtpuntje dat de regering in haar persconferentie van jl. dinsdag een kleine versoepeling van de maatregelen heeft aangekondigd. Kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar mogen weer samen gaan trainen in de buitenlucht. Ook binnen de SJO ZZC willen we graag van deze verruiming van de maatregelen gebruik maken. Omdat er alleen onder strikte voorwaarden weer getraind mag worden vereist dit een zorgvuldige voorbereiding. Daarnaast hebben we de komende weken te maken met een aantal  feest-, vakantie en herdenkingsdagen. Daarom zijn wij van plan om trainingen niet met ingang van 29 april maar vanaf 6 mei weer op te starten.

De jeugdorganisatie is momenteel druk bezig om een programma op te stellen. Dit is een aardige puzzel omdat we net hadden besloten om het groot onderhoud aan de velden te vervroegen waardoor er maar beperkte ruimte is. We denken echter met de beschikbare ruimte toch een goede invulling te vinden zodat ieder team 1x per week kan trainen. Ook gaan we niet-leden de mogelijkheid bieden om aan activiteiten deel te nemen. Direct betrokkenen, coördinatoren/leiders/trainers maar ook ouders, zullen hier de komende week nadere informatie over krijgen.

Bij het hervatten van de trainingen zullen we de regels van het RIVM strikt in acht te nemen. Hierbij zullen we gebruik maken van het door het NOC*NSF opgestelde protocol “Protocol verantwoord sporten kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar”.  Wij doen alles in nauw overleg met de gemeente Bronckhorst die de regie over de opstart van de activiteiten heeft.

Wij zijn verheugd om de trainingen weer op te kunnen starten en zien de jeugd graag weer verschijnen op onze sportparken.

De besturen van Zelhem en Zelos.