Oefenwedstrijd de Graafschap 25 juli 2019.

Teamindelingen SJO ZZC (laatste versie)
1 juli 2019
Kaartverkoop de Graafschap tegen Lienden
13 juli 2019

Oefenwedstrijd de Graafschap 25 juli 2019.

Donderdag 25 juli 19.30 uur speelt De Graafschap een oefenwedstrijd tegen FC Lienden op het terrein van onze club.

Het is een van de laatste oefenwedstrijden van de Graafschap ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nieuwe uitdaging voor de Graafschap om een prominente rol te gaan spelen in de eerste divisie.
Met direct een bijzondere competitiestart voor De Graafschap en de nieuwe trainer Mike Snoei op vrijdag 9 augustus in Doetinchem tegen de club SC Cambuur nu met voormalig De Graafschap-trainer Henk de Jong.

Tegenstander FC Lienden werd op 1 augustus 1930 opgericht en speelt net als de Graafschap in de kleuren blauw/wit. De thuisbasis is het "Sportpark de Abdijhof". De bijnaam is het Chelsea van de Betuwe.
FC Lienden presteerde het om in een periode van 10 jaar (periode 2001 – 2011) van de 4e klasse in het amateurvoetval te promoveren naar de top van het amateurvoetbal. De club kende enkele bekende trainers zoals Hans Kraaij jr. en Andre Paus (ex. FC Twente).

De club speelde het afgelopen seizoen 2018/2019 in de landelijke Tweede Divisie. Het team kende de nodige perikelen rond de winterstop maar wist de competitie met veel nieuwe spelers af te maken.
Helaas werd in de nacompetitie de degradatie een feit waardoor FC Lienden komend seizoen uitkomt in de 3e Divisie Landelijk. Sinds 2018 is de trainer Hans van der Haar (die o.a. 2 periodes als voetballer bij De Graafschap speelde).

De wedstrijd in Zelhem (terrein De Pol) op donderdag 25 juli begint om 19.30 uur. Entree € 6,00 (kinderen t/m 14 jaar € 4,00).