ZZC’20 nieuwe voetbalclub van Zelhem

Fusie Informatie-avond vv Zelhem
21 januari 2020
GESLAAGDE SPONSORAVOND ZZC’20
4 maart 2020
Bekijk alles

ZZC’20 nieuwe voetbalclub van Zelhem

Leden hebben gekozen voor fusie tussen vv Zelhem en zsv Zelos

De Zelhemse voetbalclubs vv Zelhem en zsv Zelos gaan definitief fuseren.

Nieuwe naam: ZZC’20 
Onderdeel van het fusieplan was tevens de keuze voor een nieuwe naam, logo en clubkleuren voor de nieuwe vereniging. Na een uitgebreide ledenraadpleging onder de 1000 leden, is de keuze gevallen op ZZC’20 (Zelhem Zelos Combinatie). Vanaf het seizoen 2020-2021 zullen de 750 voetballende leden van de nieuwe vereniging onder deze naam haar wedstrijden spelen. De clubkleuren (blauw/geel) zijn geïnspireerd door de kleuren van de vlag van de voormalige gemeente Zelhem. 

70% van de leden voetbalt al samen 
Sinds dit seizoen spelen de jeugdleden van beide verenigingen al gezamenlijk in de competitie onder de naam SJO ZZC. Door de geweldige inzet van vele vrijwilligers, gaat deze samenwerking heel erg goed. 

Deze positieve ervaring in de 35 jeugdteams heeft zeker bijgedragen aan het stemgedrag van de leden. De keuze om te fuseren werd vanavond in twee separate Algemene Leden Vergaderingen aan de leden voorgelegd. 

Zaterdag én zondag
De keuze voor prestatievoetbal op de zaterdag dan wel de zondag is een belangrijk punt voor een deel van de leden. Om hierover geen overhaaste beslissingen te nemen, is besloten om de eerste jaren na de fusie zowel een prestatieteam in de zaterdag- als zondagcompetitie aan te houden. Uiterlijk na drie jaar, zal de nieuwe vereniging de uiteindelijke keuze maken voor de zaterdag dan wel de zondag. 

Samen een sterke toekomst 
De fusie tussen beide verenigingen zal een uitstekende basis vormen om de kwaliteit en toekomst van het voetbal in Zelhem te waarborgen. Sportieve prestaties zullen verbeteren en de financiële positie wordt versterkt. De jeugdopleiding zal op deze wijze een duidelijke kwaliteitsimpuls krijgen. De nieuwe club wordt hiermee aantrekkelijker voor sponsoren en een betere gesprekspartner voor de gemeente. Ook keuzes m.b.t. de accommodaties kunnen op deze wijze slim en kostenefficiënt genomen worden. Al met al een geweldige basis voor blijvend voetbalplezier in Zelhem!

 
Persbericht
Klik hier voor het persbericht dat verstuurd is naar de media naar aanleiding van de stemmingen bij beide clubs 30 januari jl.